Uzturēšanās atļauja (Studiju Vīza) līdz 12 mēnešiem

RiS skola sniedz palīdzību studiju vīzu (uzturēšanās atļaujas uz laiku līdz 12 mēnešiem) veidošanā mūsu studentiem šādās programmās:

1. Frizieru pakalpojumi

2. Ķermeņa estētiskā kopšana

3. Sejas estētiskā kopšana

4. Мikropigmentācijas tehnoloģijas

5. Vieglā apģērba šūšanas, konstruēšanas un modelēšanas tehnoloģijas

6. Floristika

7. Manikīra un pedikīra tehnoloģijas

8. Santehnisko darbu tehnoloģijas

 

!!! Ja students jau atrodas Latvijā un vēlas pagarināt uzturēšanās atļauju: skola nodrošina visus nepieciešamos dokumentus LR Migrācijas departamentam (PMLP). Šajā gadījumā skola nepiemēro maksu par dokumentu noformēšanu.

 

!!! Ja students ir ārpus Latvijas un vēlas no savas valsts noformēt uzturēšanās atļauju:

 

Studiju vīzas (vai uzturēšanās atļaujas uz studiju laiku) noformēšanas nosacījumi:

 

Lūdzu, skatiet sīkāku informāciju tīmekļa vietnē:

https://www.pmlp.gov.lv/

 

1. Skola palīdz iegūt uzturēšanās atļauju (studenta vīzu) uz mācību laiku saskaņā ar akreditētu programmu.

2. Skola sāk sniegt palīdzību vīzas pieprasīšanai tikai 2–2,5 mēnešus pirms apmācības sākuma. Šajā brīdī ir jābūt noslēgtam apmācības līgumam.

3. Skola palīdz iegūt vīzu tikai saviem studentiem. Lai sāktu vīzu veidošanas procesu no savas valsts, jums: 1) jāpiesakās programmai 2) jānosūta pases kopija kopā ar pieteikuma veidlapu 3) jāveic avansa maksājums (depozīts) vismaz uz pusi no programmas izmaksām. Tad skola varēs palīdzēt izsniegt uzturēšanās atļauju par mācību laiku valsts akreditētā skolā.

4. Pirms turpināt dokumentu formēšanu, Jums jānoskaidro, kur atrodas Latvijas vēstniecība Jūsu valstī (vai citas valsts vēstniecība, kas veic šo funkciju). Lūdzu, informējiet, vai Jums ir fiziskas iespējas doties uz šo vēstniecību, lai pieteiktos.

5. Atcerieties, ka gan skola, gan students piedalās uzturēšanās atļaujas noformēšanā.

6. Lūdzu, ņemiet vērā, ka studentam būs jāpierāda sava finansiālā neatkarība (vēstniecībai) 430 eiro apmērā par katru mēnesi, kuru plānojat palikt Latvijā.


7. Studentam: Jums jāiesniedz šādi dokumenti:

   7.1. īpaša parauga veidlapa uzturēšanās atļaujas pieteikšanai; (anketa)
   7.2. Fotogrāfija
   7.3. dokuments, kas apstiprina nepieciešamās dzīves dārdzības izmaksas (430 eiro mēnesī);
   7.4. dokuments, kas apliecina valsts nodevas samaksu;
   7.5. studiju līgums Latvijas Republikā (jūs to saņemat no skolas).

8. Studentam: NAKTSMĪTNES: Lai pieteiktos uzturēšanās atļaujai, jums (studentam) būs jāsniedz dokumenti un informācija par plānoto dzīvesvietu Latvijā. Jūs varat izvēlēties savu dzīvesvietu, izmantojot, piemēram, programmu BOOKING. Vai arī varat lūgt, lai skola sniedz jums informāciju par tuvāko dzīvesvietu. Jebkurā gadījumā jums būs jāapstiprina dzīvokļa / hosteļa / viesnīcas rezervācija utt.

9. Studentam: vēlāk, saņemot uzturēšanās atļauju, Jums būs jāsniedz:

9.1. veselības apdrošināšanas polise
9.2. fluorogramma, ka Jums nav aktīvas tuberkulozes

 
10. Atteikums izsniegt uzturēšanās atļauju:
Ja esat saņēmis vēstniecības atteikumu izsniegt uzturēšanās atļauju, jums šis dokuments elektroniski jānosūta skolai, lai mēs varētu atmaksāt jūsu samaksātās mācību maksas. Mēs apstiprinām, ka gadījumā, ja vēstniecība pieņems negatīvu lēmumu par uzturēšanās atļaujas (studenta vīzas) izsniegšanu, skola pilnībā atlīdzinās samaksātu mācību maksu.

11. Maksa par uzturēšanās atļaujas noformēšanu: 150 eiro (šī maksa netiek atmaksāta)


12. Norēķinu procedūra. Skola dokumentu ģenerēšanas procesu sāks tikai pēc tam, kad būsiet iesniedzis pieteikumu dalībai apmācības programmā, pēc iemaksas veikšanas par dalību programmā un pēc vīzas pieteikuma nodevas samaksas (150 eiro). Maksāt var caur internetbanku.

13. Izmitināšanas iespējas: Jūs pats varat izvēlēties savu dzīvesvietu un iesniegt skolai rezervācijas dokumentus (adresi) uzturēšanās atļaujas pieteikšanai. Vai arī varat lūgt, lai skola sniedz informāciju par tuvāko dzīvesvietu (hosteli). Jebkurā gadījumā jums ir jārezervē dzīvesvieta dokumentiem.